A specialty kávé

Lényegében a kávé egy új megközelítése; a megszokások és funkcionalitás helyett a benne rejlő ízekre és lehetőségekre való kíváncsiság. Másképp megfogalmazva nem más, mint annak a felismerése, hogy a kávé nem egy mindig ugyanolyan növény, azonos, ismert, csak keserű ízzel -amihez elkerülhetetlenül szükséges a tej és cukor használata- sokkal inkább egy változatos ízvilággal bíró, akár önmagában is izgalmas, aromákban gazdag ital. A jó specialty kávéban felismerhetőek a fajtára és termőterületre jellemző ízjegyek. Ha teljes képet szeretnénk kapni, akkor több mint 120 féle arabika és a folyamatosan megjelenő újabb variánsok megismerése vár ránk.

A specialty kávé egyszeri és megismételhetetlen, ahogy a jó minőségű bor, csokoládé és pálinka is. Ezeknél a kávéknál elemi fontosságú a lekövethetőség -cserjétől a csészéig. Fontos annak a pontos ismerete és feltüntetése, hogy mely termőterületen, kinek vagy kiknek a farmján termett a kávé gyümölcs, ahogy az is, hogy azután melyik feldolgozó állomáson és milyen módszerrel dolgozták fel, hogyan távolították el a húsát és héját, hogy így hozzájussanak a számunkra oly értékes magokhoz.

 

 

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.